Sauna este ideala pentru a elimina stresul si ajuta corpul sa se relaxeze.


Cei care vor sa apeleze la tehnica moderna in materie de sauna au la dispozitie saunele cu infrarosu care folosesc caldura naturala pentru penetrarea pielii in profunzime mult mai repede decat saunele clasice. Astfel saunele cu infrarosu lucreaza la temperaturi mai mici, respiratia fiind mai usoara.   Sauna are o multitudine de beneficii si, de aceea, se recomanda oricarei persoane care nu are probleme serioase de sanatate.


Nu au voie sa mearga la sauna persoanele bolnave de cancer, cele cu boli cronice si circulatorii grave, precum si cele cu afectiuni renale si hepatice. Infraterapia are efecte antispasmodice, analgezice si antiinflamatoare. Razele infrarosii asigura o mai buna patrundere prin piele si pot atinge muschii afectati de durere, chiar si atunci cand temperatura din sauna nu este foarte ridicata. Caldura razelor infrarosii creste caldura corpului, creand o febra artificiala si activand sistemul nostru imunitar. Astfel corpul isi sporeste rezistenta la boli si isi intareste sanatatea generala.

 

Eliminarea toxinelor din interior se vede in exterior. Porii pielii devin mai curati, iar aceasta isi recapata luminozitatea si supletea. Segmentele de piele uscata sau intarita devin si ele, chiar dupa primele sedinte, mai netede si mai moi. Sauna cu infrarosu curata pielea in profunzime, calmeaza acneea si eczemele si reda elasticitatea pielii. Prin faptul ca faciliteaza eliminarea toxinelor din tesutul adipos, sauna cu infrarosu este benefica si in combaterea celulitei. O sedinta de 30 de minute de sauna determina pierderea a 600 - 900 de calorii, fiind echivalenta cu o cursa de maraton, astfel infraterapia favorizeaza un mai bun control al greutatii. Prin procesul de transpiratie abundenta se elimina cantitati importante de toxine depozitate in straturile inferioare ale epidermei si se faciliteaza desprinderea si inlaturarea naturala a celulelor moarte. In acelasi timp, prin vasodilatatie se permite o mai buna alimentare a pielii cu sange, substante nutritive si oxigen, asa incat sunt reluate si accentuate procesele vitale care refac structura, fermitatea, elasticitatea si stralucirea acestui important organ.

 

Daca faceti sauna in anotimpul rece, trebuie sa va luati cateva masuri de protectie. In primul rand, nu se recomanda ca imediat dupa sauna sa intrati in contact cu frigul. Asteptati macar 20 de minute inainte de a iesi afara. Daca este ger, imbracati-va cu mai multe randuri de haine si acoperiti-va capul si mainile. Primul efect resimtit dupa doar citeva minute de sedere in sauna cu emisie in infrarosu este o relaxare totala, care priveste toti muschii si se extinde repede asupra psihicului. Toata tensiunea de peste zi se topeste si dispare, la fel oboseala si incordarea. Caldura blanda care te invaluie si te patrunde lin anuleaza contractarile musculare si te incarca efectiv cu energie. Simti cum renasti, capeti tonus si chef de viata iar somnul redevine profund si odihnitor.